Додељене дипломе полазницама курса

У сали за седнице Скупштине општине Врбас додељене су дипломе женама које су у претходном периоду прошле обуку за рад на рачунарима. Обуку је прошло 70 жена и реализована је кроз пројекат „Информатичка обука жена на селу“, који је подржан од стране Покрајинског завода за равноправност полова са 130.000 динара, као и општине Врбас која је из буџета издвојила 30.000 динара. Двомесечну информатичку обуку похађале су жене из свих пет насељених места врбаске општине. Као координатор на овом пројекту учествовала је Канцеларија за локални економски развој.

"Будући да је незапосленост жена на селу велика, овај пројекат има значај у подстицању економског оснаживања и самосталности жена на селу. Коришћењем информационих технологија жене добијају могућност да се повежу са другим женама и размене искуства. Циљ овог пројекта је информатичка едукација незапослених жена са територије општине Врбас са средњом, вишом и високом стручном спремом да побољшају квалитет својих професионалних способности и своје професије", рекла је шеф Канцеларије за локални економски развој Маја Бјекић.

Додели сертификата присуствовала је и директорка Завода за равноправност полова Весна Шијачки која је истакла да је општина Врбас једна од 13 локалних самоуправа која је добила бесповратна средства за финансирање пројеката у области информатичке обуке за жене на селу. "Циљ финансирања овакве врсте обука за жене на селу јесте подстицање унапређења положаја жена на селу подршка сеоским женама да, путем информатичког описмењавања стекну нове вештине и унапреде сопствене предузетничке особине за активно учествовање на тржишту рада, затим подршка локалним самоуправама да информатички обучене сеоске жене укључе у развојне политике и ревитализацију села, као и подизање капацитета локалне самоуправе за унапређење политике једнаких могућности", рекла је Шијачки.

Поред Весне Шијачки, сертификате женама које су успешно завршиле ову информатичку обуку доделила је и председница Скупштине општине Марјана Мараш.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"