Поново ради Дечије одељење Опште болнице

У Општој болници Врбас данас је поново почело перманентно да ради Дечије одељење. Заједно са колегама, уз подршку менаџмента ОБВ, целодневни рад Дечијег одељења организовао је др Благоје Марковић, нови начелник. Због недостатка педијатара и неисплаћивања надокнада лекарима Дома здравља "Вељко Влаховић", који су били додатно ангажовани за рад Дечијем одељењу ОБВ, овај део врбаске болнице није радио у пуном обиму пет месеци. Ангажовање др Марковића и неколико других падијатара омогућило је поновно пружање здравствене заштите најмлађим пацијентима.

"У договору са директорком др Драганом Цвејић стигао сам пре две недеље у Општу болницу, с намером да поново ставимо у пуну функцију Дечије одељење. Данас примамо прве пацијенте, а претходне две недеље радили смо без икаквих проблема, одговорили на све потребе породилишта и припремили одељење за отварање. Све просторије - амбуланта, болесничке собе, трпезарија, лекарска соба и друге су уређене, и овај период је искоришћен за довођење свега у функционално стање", рекао је др Марковић. Он је истакао да ће на одељењу дежурати пет лекара, што је неопходан број за рад, уз подршку и једне младе лекарке на специјализацији која се неће укључивати у дежурства. "Уз мене, према првим договорима у дежурствима ће бити и др Кажић, др Јаблановић, др Њиради и др Мрђанов - Вендел", рекао је др Марковић.

Према речима др Драгане Цвејић, директорке Опште болнице, од 01. децембра 2013. године није било дежурства педијатара. "Тада је Дечије одељење остало на једном педијатру - начелнику, а њему је помагао и један педијатар - пензионер. Првог априла 2014. године остали смо и без тог једног педијатра - начелника, са само једним пензионисаним лекаром. У међувремену, имали смо и здравствену инспекцију Министарства здравља која је нас је упозорила да ће болница бити затворена због недостатка Дечијег одељења. Ипак, 17. априла примили смо у стални радни однос педијатра, новог начелника, др Благоја Марковића, а захваљујући новопотписаном уговору Опште болнице и Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију, биће обезбеђено финансирање рада и дежурстава довољног броја педијатара у наредних шест месеци. Успели смо да поново обезбедимо здравствену заштиту деце и омладине у нашој установи", рекла је др Драгана Цвејић, директорка Опште болнице.  

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"