Обележен Дан победе над фашизмом

Поводом 09. маја – Дана победе над фашизмом и Дана Европе, руководство општине Врбас, представници политичких странака и удружења грађана положили су данас венце на споменик палим борцима у центру Врбаса. Испред локалне самоуправе почаст палим борцима одали су др Братислав Кажић, председник општине, Милан Глушац, заменик председника, и Марјана Мараш, председница Скупштине општине.

Венци на споменик положили су и представници локалних одбора СУБНОР-а,  Социјалистичке партије Србије, Српске напредне странке и Партије уједињених пензионера Србије, затим Удружења српско-руског пријатељства „РОД“, као и Ратних војних инвалида и породица погинулих у ратовима од 1990. до 1999. године. Обраћајући се присутнима, др Братислав Кажић је истакао да је „наша земља, као део савезничких снага, дала велики допринос победи над фашизмом“. „Поносни смо на своју улогу у борби над фашизмом и победа над њим је једна од највећих цивилизацијских вредности. Одајемо поштовање свим борцима и антифашистима који су дали своје животе за слободу, са искреном захвалношћу и дивљењем њиховом херојству. Антифашизам је наше историјско наслеђе које са поносом уносимо у европску породицу народа. Морамо и даље развијати слободу, разумевање, толеранцију у нашој вишенационалној заједници“, рекао је Кажић.

О тековинама антифашистичке борбе говорио је Милован Перуновић, председник ОО СУБНОР-а. Пригодан програм за ову прилику припремили су ученици основних школа „Петар Петровић Његош“ и „20.октобар“.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"