Упућена помоћ угроженима у Крупњу

Током јутра у дворишту Црвеног крста Врбаса натоварен је још један камион хуманитарне помоћи за становнике поплављених подручја. Позив Општинског штаба за ванредне ситуације за прикупљање помоћи уродио је плодом и бројни грађани општине Врбас, приватни предузетници и власници фирми из часа у час достављају неопходни материјал. Одзив је одличан и из Општинског штаба за ванредне ситуације захваљују свим грађанима који су смогли снаге да и поред својих проблема, издвоје неку врсту помоћи.

"У сарадњи са Црвеним крстом пакујемо пети камион који последњих дана одлази из општине Врбас у угрожена подручја. Овај камион носи помоћ угроженима у Крупњу, а камион који смо упутили синоћ, помоћ је испоручио угроженима у Лајковцу. Молимо грађане да овај талас хуманости не заврши у овим данима већ да потраје онолико колико буде требало, да покажемо да смо заиста солидарни", рекао је др Братислав Кажић, председник општине Врбас. Из Црвеног крста понављају да је и даље најпотребнија вода, храна, храна за бебе, пелене и средства за хигијену.

Према речима Кажића, локална самоуправа је у непрестаном дежурству и координацији са покрајинским и републичким Штабом за ванредне ситуације. "Имамо контаке и са људима из Републике Српске, која је, такође, угрожена, тако да се надам да ћемо у наредна два дана један камион помоћи упутити и угроженим људима на тим просторима. Спремност приватних предузетника да помогну заиста радује и сви они зову и питају шта је најпотребније. Новац не прихватамо, али ако неко жели да донира финансијска средства треба да користи рачун који је отворила Влада Србије", рекао је Кажић и додао да су се у Црвени крст Врбаса јуче пријавиле три породице из Обреновца, док је једна породица из Шапца стигла код рођака у Куцуру.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"