Машине "Екстра аута" и даље у Крупњу

Хуманитарна помоћ прикупљена у општини Врбас испоручена је јуче угроженом становништву Крупњу. Заједно са активистима Црвеног крста и волонтерима који су однели помоћ, Крупањ су јуче посетили и Јован Ковачевић, члан Општинског већа, и Игор Миловић, директор ЈП "Дирекција за изградњу", који су се сусрели и са радницима предузећа "Екстра ауто", добровољцима у акцијама отклањања штета у овом граду.

"Екстра ауто" упутио је у Крупањ неколико великих машина и управо захваљујући њима оспособљен је пут ка овом граду, у једном тренутку потпуно уништен у поплавама. "Размере штете које су Крупњу нанеле поплаве су, најблаже речено, страшне. Чини ми се да је пола града, посебно део кућа које су испод насипа, уништено. Машине нашег суграђанина Милутина Перуновића су од петка у кориту реке и успели су, надљуским напором и даноноћним радом, да врате воду у корито и ојачају обалу. Оспособили су и насипе уз мост, повезали две обале и обезбедили темеље далековода који су уз само обалу", рекао је након посете Крупњу Миловић. Према његовим речима, за још успешнију интервенцију механизације "Екстра аута" недостаје туцаник и геотекстил за обезбеђивање насипа и темеља кућа који висе у ваздуху.

"Под хитно су им потребни и инжењери и друге машине", рекао је Миловић и подвукао да су пожртвованост и жеља да се помогне угроженим људима која краси раднике "Екстра аута" за сваку похвалу и на понос целог Врбаса. "Стварно треба истаћи колико су ти људи помогли Крупњу и ми смо се уверили да становници тог града то знају и цене. Уверен сам да да није било њих у неким тренуцима, последице по људске животе и сам град би биле далеко веће. Понављам, тамо је потребно још машина и савети тимова инжењера, јер је низ кућа пред урушавањем", рекао је Миловић.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"