"Мултиарт" и "Врбас помаже" успешно окончали акцију

Веома значајан допринос акцији прикупљања хуманитарне помоћи за становнике подручја које су угрозиле обилне поплаве, претходних дана дали су Удружење грађана "Мултиарт" и млади студенти из општине Врбас који су се организовали у неформалној групи "Врбас помаже". Јавности су активности УГ "Мултиарт" већ одавно познате, посебно у акцијама прикупљања новчане помоћи за лечење деце, и њихова хуманост већ је више пута потврђена, али посебне похвале за исказану солидарност и активизам заслужују студенти из групе "Врбас помаже", коју је са пријатељима организовала Анета Горановић.

"Драги Врбашани, сви ви који сте у поретходна четири дана помагали и чинили све да се помоћ прикупи, достави, информације шире и Врбас покрене, ХВАЛА ВАМ у име људи којима је помоћ достављена. Становници Врбаса били су ангажовани и солидарни, молимо вас да се са таквим деловањем настави. Обавештавајте нас у групи где, када и како помоћ може да се достави. Ово је тек почетак, наше активности се за сада заустављају, али очекујте да ћемо поново организовати прикупљање помоћи, јер ће становницима угрожених подручја она тек бити потребна! До тада останите и постаните друштвено одговорни и ангажовани, будите поносни на све што сте до сада урадили и прикупљајте енергију за нове акције", стоји у обраћању јавности путем Facebook-a Анете Горановић. Она је посебно истакла да је група "Врбас помаже" хтела да искористи друштвене мреже на прави начин, а да су им у свему пуно помогли и родитељи који су користили своје контакте и познанства како би акција била што успешнија.

Задовољство због резултата акције преплавило је и чланове Удружења грађана "Мултиарт". Борис Бијеловић, заменик председника, истиче да је план био да се прикупи један комби хуманитарне помоћи, али да је фантастичан одзив Врбашана и исказана енергија натерао чланове удружења да наставе са радом. "Брзо смо почели координирано да радимо са екипом 'Врбас помаже' и Аидом Хаксалић, која је организовала сличне активности у Деспотову. Заједнички резултат је шест пуних комби возила хуманитарне помоћи, или око 18 тона у року од пет дана, при чему је акценат стављен на оно што је највише тражено: конзервирану храну, храну и опрему за бебе, хигијену, а успели смо да обезбедимо и значајну количину брашна, кафе и шећера", рекао је Бијеловић.

Прецизна евиденција каже да је први комби доставио помоћ у централни магацин МУП-а, други у халу Београдског сајма где су евакуисани људи из Обреновца, трећи у Студентски дом 'Краљ Александар' у Београду, четврти и пети у Смедеревску Паланку – у болницу и у Општински штаб, а шести комби у општину Врачар. Уз саму прикупљену помоћ, за чланове "Мултиарта" највећа добит акције је пробуђени активизам међу Врбашанима свих генерација. "Људи су се покренули и срећни смо због тога. Клинци ме јуре да им помогнем око процедуре за регистрацију удружења и мислим да је анимирано окружење и покренути људи велика добит за наш град", рекао је Бијеловић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"