Одржана VII седница СО Врбас

Скупштина општине Врбас састала се у петак по седми пут у овом сазиву и за свега три часа рада обрадила 34 теме предвиђене дневним редом. Већином гласова локални параламент усвојио је све предвиђене одлуке. Седница је почела минутом ћутања којом су одборници СО Врбас одали пошту пострадалима у недавним поплавама. На предлог Марјане Мараш, председнице Со, одборници су се једногласно одрекли предвиђене дневнице и прикупљена сума биће упућена за помоћ угроженом становништву пополављених подручја. Након усвајања дневног реда потврђен је мандати одборници Јасмини Долапчев из одборничке групе ДС - Бојан Пајтић, јер је Дејан Бидински претходно дао оставку на место одборника. Предлози опозиционих ДС И НДС за допуну дневног реда нису прихваћени од стане већине одборника.

Према одлуци о Општинској управи, помоћници председника општине покриваће области образовања и васпитања, економски развој и инвестиције и заштиту животне средине, а формираће се и ново одељење за заштиту животне средине, као би се послови Општинске управе обављали брже и ефикасније. На седници је донета и Одлука о промени одлуке o оснивању Дома здравља Вељко Влаховић услед поделе здравственог центр, а самим тим и Одлука о промени оснивачког акта Апотеке Врбас. Донете су и одлуке о плану детаљне регулације блокова 77 и 26 у Врбасу, а уз њих везане су и одлуке о неприступању изради стратешке процене утицаја на животну средину.

Пред одборницима локалног парламента нашли су се извешатаји о раду и пословању за 2013. годину "Дирекције за изградњу", "Врбас-гаса", ЈП за превоз путника "Врбас", ЈКП "Стандард", ЈП за информисање, ЈАЗИП-а, Апотеке Врбас, Дома здравља "Вељко Влаховић", ТО Врбас, ЦФК "Драго Јововић", Народне библиотеке "Данило Киш", КЦ Врбаса и Управног одбора Фонда за располагање средствима солидарности. Усвојен је и годишњи план рада Општинског штаба за вандредне ситуације општине Врбас за прошлу годину и план рада за ову годину и статути Центра за физичку културу и ТО Врбас. Донета је и одлука о пружању грејних услуга за наредну грејну сезону, која ће почети 15. октобра ове, а завршава се 15. априла 2015. године. Према одлуци грејна сезона може почети и раније, али не пре 10. октобра, уколико прогнозирана средња дневна температура износи мање од 12 степени. Грејни дан траје од 06 до 22 сата, а викендом и празником од 07 до 22 сата. Одлуком је прописано да накнаду за коришћење топлотне енергије плаћа корисник услуга до 20. у месецу за претходни месец, а предвиђени су и случајеви искључења из система грејања.

Именована је комисија која ће спровести јавни конкурс за избор директора ЈП чије је оснивач општина Врбас. С обзиром да 15. јуна члановима 9 школских одбора основних школа и две средње из општине Врбас истичу мандати, на предлог Комисије за кадровска, административна питања и радне односе именовани су нови чланови, а в.д. директорима јавних предузећа и установа продужени су мандати.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"