"Одличан провод у музејима"

Седамнаест добро осмишљених програма на осам локација у граду навело је стотине Врбашана и грађане околних места да у суботу увече, од 18.00 до 02.00 часа, барем на кратко посете традиционалну манифестацију "Ноћ музеја". Њихова бројност и задовољство након манифестације најбоље су оправдали слоган манифестације "Одличан провод у музејима". Изложбе, концерти, музичко-сценски програми, филмске пројекције и други садржаји омогућили су свима да пронађу нешто лепо за себе.

Према речима Весне Гргуровић из Музејске збирке Врбаса, општина Врбас од продукцијске куће "Ноћ музеја" никада није добила никаква средства за организацију манифестације, иако већи градови и веће културне институције добијају новац. "Ми све сами организујемо, уз помоћ локалне самоуправе која је ове године издвојила 500.000 динара. Трудимо се да задржимо ниво или га унапредимо уколико можемо, из године у годину, али ове је било много проблема. Само одлагање било је довољан проблем, због чега су неки програми морали изостати а неки се одржити ван овог накнадног термина, али нисмо дозволили да пропадне оно за шта смо се својски трудили месецима. У суботу смо све уобличили и по посећености можемо закључити да смо приредили интересантне програме", рекла је Гргуровић.

Највише пажње посетилаца привикли су витезови из радионице Green Shield Armoury, који су зарад наступа у Врбасу редуковали и свој наступ на "Змајевим дечијим играма" у Новом Саду. Такође, велика гужва владала је и око експоната на изложби "Век фудбала у Врбасу", аутора Мирослава Новаковића.

"Бирали смо атрактивне програме који могу заинтересовати што већу популацији. Морали смо да се прилагођавамо околностима, али нисмо одустајали од жеље да приредимо културно-уметнички програм који ће посетиоце вратити у токове нормалног живота, и поред свих проблема са којим се сусрећемо", рекла је Гргуровић и посебно захвалила цвећари "Краљица", стрипотеци "Шишмиш", кафеу "Синдикат", Канцеларији за младе, ОШ "Петар Петровић Његош", ОШ "Светозар Милетић", ОШ "Братство-јединство", ОШ "Вук Караџић" из Бачког Доброг Поља, као и Љиљани Ковачевић и Лидији Миљанић из Гимназије "Жарко Зрењанин" и свим другим који су помогли организацију "Ноћи музеја".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"