За запошљавање издвојено 7,5 милиона

Бојан Пајтић, председник Владе Војводине, уручио је представницима 41 локалне самоуправе у Војводини уговоре о суфинансирању програма и мера активне политике запошљавања у 2014. години. Општини Врбас, коју је на додели уговора представљао др Братислав Кажић, председник, припало је 2,5 милиона динара, док ће за исту намену из општинског буџета бити издвојено додатних пет милиона динара. Средства у оквиру овог програма су додељена путем јавног позива.

„Само путем овог програма радно ће бити ангажовано више од 2.000 људи на територији целе Војводине. Ми смо издвојили 162 милиона динара, а локалне самоуправе остатак средстава. Тако ће са укупно 390 милиона бити омогућено да око 2.000 породица у Војводини добију по једног члана који ће бити радно ангажован у наредном периоду, пролазити кроз обуке, бити приправник или на други начин остваривати егзистенцију. Ови програми су важни зато што је незапосленост горући програм нашег друштва“, рекао је Пајтић. Програм је оцењен као изванредан пример удруживања знања, енергије и средстава, а да локалне самоуправе које су издвојиле додатна средства, исправно препознају своје приоритете и улажу снаге у смањење броја незапослених.

Према речима Братислава Кажића, председника општине Врбас, иако је било најављено да ће и општина Врбас и Влада Војводине издвојити по пет милиона динара за овај програм, смањење средстава из покрајинске администрације није поколобало локалну самоуправу у решености да помогне акцију запошљавања у пуном износу. "Издвојених 7,5 милиона динара усмерићемо у организовање програма стручне праксе, запошљавање кроз пројекте 'Прва шанса', као и за организовање јавних радова. Спремни смо да увек подржимо мере активне политике запошљавања", рекао је Кажић након потписивања уговора.



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"