Врбас домаћин прославе празника Русина

Председник општине Врбас др Братислав Кажић примио је данас чланове Организационог одбора централне прославе Националног дана Русина, који ће бити обележен 2015. године у Врбасу. Кажић је о начину обележавања великог празника Русина разговарао са председником Извршног органа Националног савета Русина Јовгеном Мудријем, директором Завода за културу војвођанских Русина Сергејем Тамашем, представница НС Русина Надом Ленђер, као и председником КПД “Карпати” др Дејаном Захорјанским.

Заједно са Кажићем, испред локалне самоуправе састанку су присиствовали и Милан Глушац, заменик председника општине, Ксенија Бенце, помоћница председника општине, Виктор Бесермењи, заменик председнице СО Врбас, и Јована Вујтовић, чланица Општинског већа.

"Имали смо иницијални састанак о централној прослави Националног дана Русина. Наша општина ће следеће године бити домаћин овог скупа и треба да се покажемо у најбољем светлу. Договорено је да ће општина Врбас дати логистичку подршку, а надамо се да ћемо моћи помоћи и у финансијском смислу", рекао је Кажић. "Састанак је био врло позитиван и надамо се да ћемо успети организовати пославу онако како смо и планирали. Желимо да прослава буде на високом нивоу, а општина Врбас је то схватила озбиљно. Сада нам остаје да унутар организационог одбора поделимо  дужности и можемо почети са радом", рекао је Сергеј Тамаш. И председник КПД “Карпати” др Дејан Захорјански изразио је задовољство што друштву поверена организација овако важне манифестације, посебно што следеће године “Карпати” славе и 25 година постојања.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"