Ускоро завршетак израде Стратегије развоја

Регионална развојна агенција Бачка, заједно са општином Врбас и Канцеларијом за локални економски развој, организовала је данас нови састанак радних група које су ангажоване на изради Стратегије развоја општине Врбас. Документ се израђује већ око годину дана и према плану током јесени овај процес требао би бити окончан. О Стратегији развоја општине Врбас затим ће се изјашњавати Скупштина општина.

"Добили смо захтев од новог општинског руководства да се изврше одређена усаглашавања појединих одредница Стратегије за развој општине Врбас и данас смо идентификовали о којим се пројектима ради и које би, евентуално, требали да додамо документу. Верујем да ћемо у најкраћем року Стратегију моћи да ставимо у продецуру и да ће бити усвојена на седници локалног парламента. Документ је веома важан јер опредељује приоритете развоја општине Врбас до 2020. године и они ће бити у сагласности са развојем Европе, односно Европске стратегије развоја 2020", рекао је након радног састанка Срђан Везмар, директор Регионалне развојне агенције Вачка.

Састанак у општини Врбас одвијао се у пет радних група које покривају следеће области: мала и средња предузећа и запошљавање, заштита животне средине, инфраструктура, рурални развој и друштвене делатности. Могућност да изнесу своје предлоге и примедбе на данашњем састанку имали су представници јавних предузећа и установа, многих удружења грађана и невладних организација, као и други заинтересовани.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"