Почели рукометни и пливачки кампови на ЦФК

Врбас и Центар за физичку културу "Драго Јововић" од данас су домаћини рукометном и пливачком кампу за младе спортисте. Они ће наредних дана боравити у Врбасу, дружити се и усавршавати своја знања у раду са стручним тренерима и демонстраторима. Организатор рукометног кампа "Врбас Гуливер 2014" је РК Врбас Carnex, а пливачког кампа Пливачки савез Војводине, уз подршку Центра за физичку културу.

Младе рукометаше поздравили су Милутин Перуновић, председник УО РК Врбас Carnex, др Братисав Кажић, председник општине Врбас, и Слободан Вишекруна, генерални секретар Рукометног савеза Војводине. "Драго ми је да видим још више полазника него претходне године и уверен сам да ће рад са тренерима на кампу помоћи да осигурамо добру будућност рукомета у Врбасу и Србији. Желим вам да са кампа одете са лепим успеоменама, као још бољи рукометаши и још бољи људи", рекао Перуновић. И генерални секретар Вишекруна исказао је увереност да ће неко од полазника кампа у будућности бити репрезентативац Србије, "као и многи пре који се рукомет почели да тренирају и играју у Врбасу". "Желим вам да усвојите нове рукометне вештине, а знајући да ће са вама радити квалитетни тренери, уверен сам да ће те то успети. Надам се да ћемо се и следеће године видети на оваквом престижном кампу", рекао је Вишекруна. Према речима Братислава Кажића, председника општине Врбас, добро је да рукомет поново живи у Врбасу и да бројна деца бораве на кампу. "Не знам да ли ћете бити репрезентативци, али са сигурношћу знам да је добро што данас не седите за рачунарима или у кафићима. Спорт је веома важан да будете здрави и успешни и срећни смо што смо у могућности да у нашем граду дочекамо овај број младих рукометаша и пливача", рекао је Кажић. Кроз три осмодневне смене кроз камп ће проћи око 120 младих рукометаша и они ће радити са 12 тренера.

Упоредо са рукометним, у Врбасу се одржава и пливачки камп, и то по први пут. Окупљање 16 најбољих младих пливача рођених 2004. године, осам дечака и осам девојчица, организује Пливачки савез Војводине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"