Пријем на Белом двору за најбоље матуранте

Принц Александар, принцеза Катарина Карађорђевић и Бели двор организовали су 26. јуна традиционални пријем за најбоље матуранте средњих школа у Србији, којима су се ове године први пут придружили и најуспешнији ученици из 44 гимназије у Републици Српској.

Овој свечаности присуствовали су и ученици из наше општине: Адријана Јестровић из Средње стручне школе "4. јули" и Иван Недић из Гимназије "Жарко Зрењанин". У њиховој пратњи биле су њихове разредне старешине, професорице Драгана Симић и Сенка Бајчета, као и професор Игор Лазаревић.

У пригодном обраћању младима, престолонаследник Александар Карађорђевић поручио је да управо њих 600, колико их је позвано на Бели двор, представљају будућност Србије и Републике Српске.

Матуранти су као дар од престолоналседника добили ташну, књигу Краљ Петар II, оловку са логоом двора и брошуре двора и Еуробанке ЕФГ која је спонзорисала догађај. Такође су добили похвалницу којом на основу предлога наставничког већа, а уз сагласност Министарства просвете похваљују ученике за изванредни успех у заврешeном средњем образовању.

"Нека Ваш сјајан успех служи на радост Вашој породици, а на трајну корист нашој отаџбини", пише на похвалници.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"