Општој болници вредна донација и од "Сунока"

Компанија "Суноко", у чијем саставу послује и шећерана "Бачка" из Врбаса, донирала је Општој болници Врбас вредан ортотип пројектор, апарат који служи за одређивање оштрине вида. Пројектор је инсталиран у Очној амбуланти ОБВ. Овим поводом Општу болницу посетио је Милан Крљановић, директор шећеране "Бачка", и разговарао са др Миром Лаиновић, спец. офталмологије и начелницом Очног одељења, и др Драганом Цвејић, директорком ОБВ.

“Добили смо веома вредан апарат којим се одређује оштрина вида. До сада смо се служили времешним апаратом који једва да је и служио сврси, а набављен је када је и Очна амбуланта почела са радом. Нови апарат пројектује, поред бројева, слова и друге симболе, односно слике, чинечи одређивање оштрине вида код свих пацијената подједнако успешним, без обзира на узраст и образовање. Примера ради, тренутно су у току систематски прегледи за предшколску децу која у септембру полазе у школу и која најчешће не познају све бројеве и слова, и ту користимо сличице за одређивање визуса, што нам у многоме олакшава посао, а малим пацијентима причињава задовољство", рекла је овом приликом др Лаиновић и захвалила Милану Крљановићу и компанији "Сунако" на поклону.

“Суноко као друштвено одговорна компанија препознаје проблеме и учествује у њиховом решавању на свим нивоима, у свим сегментима друштва, а посебно у здравственој делатности, у оној мери колико то може. Поносан сам на то колика ће бити практична помоћ приликом коришћења овог апарата и колико ће се добити на квалитету прегледа. Сигуран сам да је донација усмерена у праве руке, јер ка Општој болници Врбас гравитира више од 230.000 становника, са подручја седам општина где и Суноко послује и учествује у друштвеном животу региона“, рекао је Крљановић.

На вредној донацији директору шећеране захвалила се и директорка ОБВ, др Драгана Цвејић. Она је истакла да су друштвено одговорне компаније поуздан партнер у решавању бројних проблема и у подизању здравствене услуге на виши ниво.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"