Избори за Савете НМ 26. октобра

Избори за Савете националних мањина биће расписани 20. августа, а одржани 26. октобра, најавила је потпредседница Владе Србије и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички. Већ 18. августа привремено ће бити затворени бирачки спискови и на основу броја уписаних бирача неке националне мањине, одређиваће се да ли ће се избори за ту мањинску заједницу одржавати директно или електорски, након чега ће спискови поново бити отворени.

Министарка је са састанка са представницима 19 националних мањина позвала све припаднике тих заједница да се упишу у бирачки списак или да провере да ли су још увек у списку ако су раније гласали. До маја 2014. у посебан бирачки списак националних мањина уписан је 451.891 гласач, што је за око 20.000 више него на последњим изборима за Савете 2010. године.

Са одређивањем датума избора Црногорско културно просвјетно друштво „Никола I“ позвало је припаднике свих националних мањина да искористе своје законско право и упишу се у посебне бирачке спискове, сваким радним даном у згради Општине Врбас и у месним заједницама у селима. "Посебно позивамо грађане црногорске националности, из разлога што се Савјет формира по први пут, да у што већем броју искористе погодност коју пружа закон Републике Србије и учествују у изборима за Национални савјет. ЦКПД 'Никола I' организује упис у посебни бирачки списак у суботу, 9. августа у просторијама III Mјесне заједнице у Врбасу, од 09.00 до 13.00 часова, те позивамо све оне који нијесу у могућности да то ураде радним даном да то учине у суботу", наводи се у позиву ЦКПД "Никола I".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"