Реорганизација пословања у Општој болници

Након стицања увида у тренутно стање, у Општој болници Врбас у току је израда плана и програма даљег пословања, у складу са кадровским, финансијским и просторним могућностима, саопштено је из ове здравствене установе. Према речима др мед. Цвете Рогановић, помоћнице директора болнице за стручно медицинске послове, значајан раст броја пацијената, чак троструко већи, који су сада упућени на Општу болницу, наметнуо је и вишеструке трошкове, а установа се сусреће и са недостатком кадра, посебно лекара свих специјалности.

„Недостатк лекара настао је што природним одливом, одласком у пензију, што преласком лекара у друге установе, а ново руководство ће настојати да реши проблем интензивирањем сарадње са Покрајинским секретаријатом за здравство, социјалну политику и демографију, Министарством здравља и Републичким фондом за здравствен осигурање“, рекла је др Рогановић.

Она сматра да је приоритетан проблем Амбулантно поликлинички сектор, посебно у Интернистичкој амбуланти, али да се већ сада осећају помаци с обзиром на то да су почела са радом два нова лекара и да је промењен начин заказивања. Наиме, новина је да након интернистичког прегледа пацијенти бивају одмах уписани у листу чекања за месец у коме им је заказан контролни преглед. "У складу са одређеним распоредом лекара, и уз уважавање назначене контролне периодике, пацијенти ће телафоном благовремено бити обавештени о заказаном термину. Оваквим радом се спречавају досадашње гужве, где је сваког првог дана у месецу више стотина људи чекало на ред испред врата Интернистичке амбуланте или покушавало да телефоном закаже преглед", појаснила је др Рогановић.

Нове обавезе на месту помоћнице директора за стручно медицинска питања, према речима др Рогановић, неће утицати на њен рад са пацијентима. „Сигурно ће да ћу у многоме помагати по медицинско стручним питањима директору Предрагу Радовићу, али се то ни у ком случају неће одразити на мој рад са пацијентима. Тим пре што је велики број пацијената који чекају на преглед, што су тренутно запослени лекари веома оптерећени и што још један лекар завршава специјализацију неурологије тек идуће године. Приоритет рада новог руководства биће подизање нивоа здравствене неге пацијената, побољшање исхране и повећање хигијене у болници, а до тога можемо доћи изналажењем додатних финансијских средстава, повећањем броја медицинских услуга, додатним, допунским радом, као и бољом и чешћом комуникацијом са поменутим вишим инстанцама“, рекла је др Цвета Рогановић, спец. неурологије.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"