Државни секретар посетио Општу болницу

Државни секретар за здравство у Министарству здравља др мед. Ференц Вицко посетио је јуче Општу болницу Врбас. Он се састао са руководством ове здравствене установе, вршиоцем дужности директора Предрагом Радовићем и помоћницом директора др мед. Цветом Рогановић, и разговарао са њима о проблемима са којим се болница сусреће и могућностима за њихово решење.

"Задовољан сам радом Опште болнице, али је јасно и да постоје одређени проблеми који прате рад не само врбаске болнице, већ здравства уопште у целој земљи. Заједно са директором болнице, комисијама Владе и Министарством здравља, надам се да ћемо изнаћи решење да се премости јаз у решавању горућих проблема. Конкретно, имамо договор да се нађемо сви поново у Београду у најкраћем могућем року, заједно са министром, и још једном размотримо проблеме и нађемо решење за њих, уколико је то могуће”, рекао је др Вицко.

Вршилац дужности директора ОБВ Предраг Радовић захвалио се државном секретару на посети и исказаној спремности да помогне рад установе. "Желим да истакнем да је Министарство здравља исказало добру вољу да саслуша наше проблеме и зато већ у среду одлазимо на састанак са министром. Одређене проблеме можемо сами да решимо кроз реорганизацију, контролу стручног рада, кроз побољшање здравствене неге, подизање хигијене на виши ниво, побољшање исхране или унапређење безбедности пацијената. Даљом ситуационом анализом сазнаћемо тачно шта су нам потребе и шта сами не можемо да решимо, па ћемо те проблеме и представити у министарству. Имамо пријатељске и веома добре контакте са руководством општине Врбас, превасходно са председником др мед. Братиславом Кажићем, који дуги низ година ради као специјалиста педијатар у Опшој болници, и који је наставио да помаже и након ступања на нову функцију. Такође, у сваком смислу се ослањамо на помоћ Покрајинског секретаријата за здравство, који је наш оснивач, али је за решавање системских проблема неопходно обраћање Министарству здравља”, рекао је Радовић.

Др Цвета Рогановић, помоћница директора, истакла је да су носиоци посла у установама овог типа лекари, али да су медицинске сестре и техничари најважнији фактор у контакту са пацијентима. "Нашој болници по кадровском плану недостаје значајан број лекара, као и медицинских сестара и техничара. Надам се да ћемо тешњом сарадњом са Министарством здравља успети да решимо бар део нагомиланих, кадровских проблема”, рекла је др Рогановић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"