Општина Врбас и СКГО формирају Пословни савет

Представници Сталне конференције градова и општина Србије посетили су данас општину Врбас и разговарали са руководством локалне самоуправе о могућностима успостављања сарадње. Томислав Јовановић, експерт СКГО, и Братислав Кажић, председник општине Врбас, договорили су скоро формирање Пословног савета, тела које би се бавило стварањем бољег пословног амбијента. Састанку су присуствовали и Јелена Михајловић Танасијевић из СКГО, и Милан Глушац, заменик председника општине, и Вељко Ковачевић, помоћник председника општине Врбас.

"Данас почињемо да у дело спроводимо идеју да кроз сарадњу Сталне конференције градова и општина и локалне самоуправе формирамо Пословни савет општине Врбас. Руководство Врбаса показало је инцијативу да кроз рад Пословног савета створи боље услове рада за привредне субјекте и саме грађане. Већ смо имали одређене иницјалне обуке, а са данашњим састанком крећемо у реализацију идеје. Први скуп са локалним привредицима биће одржан за двадесетак дана и том приликом имаћемо представљање акционог плана и формирање тима људи који ће чинити Пословни савет. На том састанку ће као пример добре праксе бири представљен и Пословни савет општине Палилула и како он функционише. Надам се добром интересовању и у општини Врбас", рекао је Јовановић.

Вељко Ковачевић, помоћник председника општине Врбас, истакао је да је намера локалне самоуправе била да реактивира стари пословни савет, али да је кроз сарадњу са Сталном конференцијом градова и општина постало јасно да би било боље са се оформи нови. "Обуке СКГО су дошле у правом тренутку и уз подршку коју имамо, јасно је да нећемо правити грешке које је можда неко раније направио при оснивању прошлог пословног савета. Желимо да у тело укључимо што више привредника, да локална самоуправа и пословни људи начине синергију из које ће се родити нове пословне идеје и подстаћи грађани да крену у њихову реализацију", рекао је Ковачевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"