Монтирање опреме на ЦППОВ

У последња два месеца на Централном постројењу за прераду отпадних вода интезивирани су радови на монтирању хидромеханичке опреме и према процени Матије Јошановића, одговорног извођача радова испред конзорцијума "OTV - Millennium", који је задужен за изградњу линије воде, на свом месту већ се налази око 90 одсто опреме предвиђене за уградњу. "Уједно се изводе и метални радови челичне конструкције на објекту предтретмана и објекту дуваљки, као и на осталим објактима. И у овом делу, у радионичком смислу, обављено је око 90 одсто посла", рекао је Јошановић и додао да је остало да се заврше радови на административној згради.

"Временски услови нас доста ометају при одређеним земљаним радовима и због тога покушавамо да у посао изградње одређене инфраструктуре уведемо још једну екипу. За крај ће нам остати само изградња пута и ограде и озелењавање и уређење дворишта. По нашој процени, све ће бити готово до краја године", рекао је Јошановић.

Ипак, радови на тзв. линији муља постројења, које изводи конзорцијум "Actor - LAD", касне у одређеној мери. "Извођачи радова на муљној страни још нису кренули у посао у правом смислу речи. Иако ми немамо право говорити о тачним  разлозима кашњења, радимо све што је у нашој моћи да и ови радови почну што пре", рекао је Миленко Радованов, члан Јединице за примену пројекта узградње ЦППОВ Врбас - Кула ЈП "Дирекција за изградњу". Он је позвао грађане општине Врбас да се на местима на којим постоје техничке могућности, прикључе на систем канализације, јер је за нормалан рад постројења неопходна одређена количина отпадних вода.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"