Позив за обнову уплата за гробна места

Руководство Радне јединице „Капела“ Јавног комуналног предузећа "Стандард" позвало је грађане општине Врбас да, на основу Закона о сахрањивању и гробљима, изврше нову уплату за гробна места чији је десетогодишњи закуп истекао. "За измирење ове накнаде сродници покојника треба да издвоје 1.550 динара за једну место, односно, близу 2.000 динара за гробницу с два ковчега, или скоро 2.200 динара за гробницу с четири и више ковчега", саопштено је из РЈ "Капела".

"Уколико сродник не жели да продужи рок за почивање, а о томе обавести радну јединицу, или ако одређено гробно место нема обележје, 'Капела' има право да посмртне остатке пренесе у осаријум, односно, заједничку гробницу. Обнова гробних места врши се ради уређења гробља", рекао је шеф РЈ „Капела“ Љубомир Милачић. и истакао да постоје савесни грађани који измирују своје обавезе према Градском гробљу, док, с друге стране, има и оних који нису ни обележили гробницу. „Свесни смо материјалних могућности грађана, те стога, уколико сродници, у недостатку новца, гробно место својих ближњих нису могли да означе, потребно је да нам се јаве како би та места била евидентирана, а наши подаци потпунији“, рекао је Милачић.

Градско гробље заузима површину од осам хектара и на њему почива више од 31.000 покојника. Тренутно постоји потреба да се гробље прошири и да се изврши експропријација земљишта јер се и у Врбасу јавља проблем са простором за сахрањивање. Иначе, физичка лица за погребне услуге дугују ЈКП "Стандард" 1.400.000 динара, а правна лица 650.000 динара. Да би побољшало квалитет својих услуга из ове области, комунално предузеће је набавило ново погребно возило за које је издвојено близу два милиона динара из сопствених средстава.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"