Општина Врбас стипендира 11 младих спортиста

Једанаест младих, успешних спортиста из општине Врбас потписло је данас уговоре о стипендирању са локалном самоуправом. Њима ће у наредних годину дана месечно бити исплаћивано по 10.000 динара. Ово је већ трећа година да општина Врбас издаваја новчану помоћ за најбоље младе спортисте и сваке године укупна сума је све већа, а број стипендиста расте.

Уговоре о стипендирању потписали су Ивона Чолаковић - пливање, Станко Зарин - џудо, Јована Јововић, Тамара Рајић и Тијана Цукић - кошарка, Радослав Латинкић и Љубо Јалови - кик бокс, Миљан Миловић - одбојка, Галина Петровић и Дамјан Грмуша - бокс, и Јања Војводић - рукомет. "Ово је већ трећа стипендија коју сам потписао са општином Врбас и иако је нешто мања него што је била пре, изузетно ми је драго што нас је ове године 11, уместо шест или седам колико нас је било прошле године. Ово је велики подстрек за даљи рад и помоћи ће ми да се још боље спремим за наредно Европско првенство. Надам се да ћу резултатима оправдати ову стипендију и можда следеће године добити још већу", рекао је кик боксер Љубо Јалови. У име спортиста локалној самоуправи захвалио се млади рукометаш Јања Војводић, који је оценио да је издвајање за спортисте "леп гест људи из локалне самоуправе и оних који су задужени за спорт". "Овим су по трећи пут показали да гаје поверење у нас и на нама је да то поверење оправдамо. Стипендија је добар подстицај и обавезује нас да још боље радимо", рекао је Војводић.

Приликом потписивања уговора о стипендирању, председник општине Врбас др Братислав Кажић нагласио је да руководство локалне самоуправе на овај начин желе да стимулише младе спортисте, али и да им ода признање на већ постигнутим резултатима. "И поред свих проблема са којим се свакодневно сусрећемо, не смемо заборавити на ове младе, успешне људе. Имамо срећу да сваке године имамо све више деце која се квалитетно баве спортом и бележе одличне резултате, а ми смо ту да то подржимо. Надам се да ће следеће године бити их још више, а да ћемо и ми бити у могућности да их стипендирамо у значајнијем износу. Сусрети са младим, паметним и успешним људима су најлепши део мог посла од како сам на челу општине Врбас", рекао је Кажић.

Јован Ковачевић, члан Општинског већа задужен за спорт, оценио је да у узрасту у ком се налазе потписници уговора и стипендирању, новац није примарни мотив, али сам улазак у изабране јесте важна потврда доброг рада. "Не ради се о великој суми, али је потписивање уговора довољно значајно и потврђује да оно што раде има смисла. Надам се да ће им стипендија помоћи да и даље напредују, остваре још боље резултате и на крају постану врхунски спортисти. Познајем менталитет спортиста, њихов мотив је нешто друго, а ово је само мала награда за оно што су до сада урадили", рекао је Ковачевић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"