ЈКП "Стандард" закључао хидранте

На 12 локација у Врбасу данас су посебном опремом закључани хидранти, саопштено је Јавног комуналног предузећа "Стандард". Овај посао извршиле су екипе Радне јединице „Водовода и канализација“, заједно са радницима предузећа "Мајкић" из Инђије, произвођачем и добављачем ове опреме.

Према речима Александре Семакин, портпарола ЈКП "Стандард", закључавање хидраната је устаљена пракса у уређеним градовима и водоводним системима. "На овај начин штитимо хидранте од злоупотребе и спречавамо евентуалну крађу воде. Од сада ће посебне кључеве хидраната имати само екипе Радне јединице 'Водовод и канализација' и ватрогасне екипе. И ова акција спроводи се у циљу даље заштите ресурса којим управљамо, чиме штитимо и све потрошаче", рекла је Семакин.

Представник предузећа "Мајкић" Жељко Зорић истакао је да новоосмишљени чепови и посебни кључеви за њихово постављање спречавају било какву злоупотребу хидраната и неовлашћено коришћење воде. "Наше предузеће има патенте и за заштиту сливних решетака и шахт поклопаца у водоводном и канализационом систему. Наше екипе монтирају опрему и обезбеђују специјалне кључеве за службе које имају право да користе систем. На овим и сличним пословима, посебно на заштити Телекомових чворишта, до сада смо радили у Србији, Босни и Херцеговини, Хрватској, Македонији и Црној Гори. Ради се о ефикасним системима за заштиту шахтова који гарантују спречавање свих злоупотреба", рекао је Зорић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"