Још једна ликовна колонија у ОБВ

У кругу Опште болнице Врбас у суботу је одржана VI ликовна колонија „Уметношћу против болести", на којој је учествовало око 50 уметника из Врбаса, Куле, Црвенке, Оџака, Риђице, Сомбора, Бечеја, Бачке Паланке, Новог Сада и Београда. Вредна уметничка дела настала овом приликом употпуниће збирку слика у власништву Опште болнице, која се може видети у ходницима објекта на, како је рекла једна од уметница, најдужој изложби слика, "отвореној 24 часа – 365 дана у години".

Каталин Вујиновић, чланица Организационог одбора колоније, истакла је значај сваког појединачног уметничког дела и добру вољу свих досадашњих учесника, донатора и запослених који су помагали у организацији. "Многи уметници су већ неколико пута долазили на колонију, неки су присутни од самог почетка, али се, такође, сваке године појављују и нова имена. Нека имена су мање позната, нека више, али бих поменула, њима у славу, а нама у част, да су учесници на колонијама болнице били чувени сликари Сава Стојков, Лукијан, и наш суграђанин, вајар Владимир Брканлић, који више нису међу живима“, рекла је Вујиновић и најавила да ће на наредној колонији и сама сликати.

Предраг Радовић, вд директора ОБВ, заједно са својом помоћницом др Цветом Рогановић, обишао је сликаре, пожелео им добродошлицу и срећан рад: „Драго ми је што нас је време послужило, што имам прилику да се дружим са уметницима, али и и са запосленима у неформалној атмосфери. Драго ми је што све протиче добро, а за шта је засигурно најзаслужнији Организациони одбор колоније. Посебно ми је задовољство што ће ова уметничка дела оплеменити још један део простора болнице“, рекао је Радовић, док је др Рогановић истакла да је хуманизација болничког простора веома битна подршка лечењу. "Медицина лечи тело, а уметност душу“, додала је др Рогановић.

У дану колоније на дежурству у ОБВ затекао се и др Братислав Кажић, председник општине Врбас, који је обишао сликаре и поручио да локална самоуправа подржава ову и сличне манифестације издвајајући, у складу са могућностима, значајна средства за културу. "Сигуран сам у оправданост подршке уметности, јер уметници заправо не траже ништа, а дају много“, рекао је др Кажић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"