Врбас добио базу података лица с инвалидитетом

Удружење грађана "Мултиарт" окончало је пројекат анкетирања потенцијалних корисника будућег дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и омладину са инвалидитетом, као и израду предлога програма и садржаја у дневном боравку. Овакав пројекат и анкета по први пут су реализовани и у општини Врбас и суфинансирали су их Покрајински секретаријати за здравство и социјалну политику Владе АП Војводине.

"Са аспекта родитеља, невладиног сектора и стручних лица које смо ангажовали, урађен је пројекат који је полазна тачка за функционисање оваквог вида социјалне заштите. Сва техничка опрема која је обезбеђена кроз пројекат, донирана је Центру за социјални рад – за потребе рада дневног боравка.  Пројектом је направљена база података свих лица са одређеним сметњама или инвалидитетом старости до 26 година, пријављених на територији општине Врбас, и понуђен је низ готових решења, практичних и лако примењивих у објекту дневног боравка", саопштено из Удружења грађана "Мултиарт".

Ауторка публикације која је приређена као резултат пројекта је мр Маја Барна Куч, педагог у Центру за социјални рад и чланица Општинске интерресорне комисије.

Прилог:

Анализа функционалне ефикасности и потреба потенцијалних корисника локалне услуге - дневни боравак за децу и младе са сметњама  у развоју и омладину са инвалидитетом  у општини Врбас



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"