Изложба фотографија Рајка Каришића

У галерији Културног центра Врбаса отворена је изложба уметничких фотографија Рајка Каришића. Овога пута познати фотограф из Врбаса представио се изложбом под називом делима “Замандаљена прошлост”, а сви они који не стигну да фотографије виде у галерији, имаће могућност да их накнадно виде у Општој болници Врбас, јер је Каришић одлучио да све изложене радове донира овој здравственој установи.

”За овога што покушава да разазна прикривена значења, по пажљивом и дугом гледању, лагано се бистре умни кадрови па споро и убеђено закључује да је господин Каришић успео да изведе готово немогуће. Да нешто уобичајено, свакидашње и сасвим редовно преведе на терен најдубљих симболичних значења, чак у жуђено подручје сваке уметности, односно да предмет интересовања пласира као пластичан знак", рекао је приликом отварања изложбе Душан Миловановић, историчар из Београда.

Рајко Каришић је до сада имао близу 50 самосталних изложби у земљи и иностранству, а излагао је и на више од сто колективних изложби. Носилац је високог звања Кандидат мајстор фотографије Фото савеза СЦГ. Члан је Удружења примењених уметника и дизајнера Војводине, Удружења ликовних уметника Врбаса, као и Удружења ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије. Поред многобројних награда и признања, добитник је и Октобарске награде града Врбаса за 2012. годину.

Представници Опште болнице Врбас искористили су прилику и захвалили свим уметницима који својим делима оплемењују простор установе.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"