Радници ЈКП "Стандард" потписали Колективни уговор

Радници Јавног комуналног предузећа "Стандард" први су у општини Врбас потписали нови Колективни уговор, усклађен са такође новим Законом о раду, којим се уређују права, обавезе и одговорности запослених у предузећу. Потписе на уговор ставили су др Братислав Кажић, председник општине Врбас, Радомир Чуровић, в.д. дирекотор ЈКП „Стандард“, и Мирко Деретић, председник Самосталног синдиката врбаског комуналног предузећа.

„Јавно комунално предузеће 'Стандард' је прво општинско јавно предузеће с којим смо потписали Колективни уговор усаглашен с новим Законом о раду. Ово предузеће последњи пут овакву врсту уговора потписало је 2008. године, а према мојим сазнањима, он је раскинут 2012", рекао је председник општине Врбас. У изради Колективног уговора највише су учествовали представници синдикалне организације. "Уговор је потписан на троструко задовољство. Наше руководство изашло нам је максимално у сусрет, али поштујући нови Закон о раду, били смо принуђени на многа ограничења која су њиме прописана и иду на уштрб радника", истикао је председник СССС ЈКП „Стандард“ Мирко Деретић. Новим уговором предвиђено је да неплаћено одсуство, уместо до 60, сада траје 90 дана и да постоје наградни дани за годишњи одмор у зависности од броја година стажа. Непримерено је то, како је истакао председник синдиката, што не постоји плаћено одсуство за смртни случај, осим ако је ожалошћени у најближој сродничкој вези с преминулим.

Иначе, руководство ЈКП „Стандард“ донело је и нову систематизацију радних места. "Сигурно је да ће систематизација у наредном периоду, због обима пословања, доживети ситне измене. Ми настојимо да поспешимо ниво рада у нашем предузећу, али систематизација ће донети и непопуларне мере, односно, укидање административних, а повећање производних радних места", нагласио је в.д. директора ЈКП „Стандард“ Радомир Чуровић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"