"Стандард" купио опрему вредну 3,3 милиона

Јавно комунално предузеће "Стандард“ набавило је две цистерне за дистрибуцију пијаће воде, затим три пумпе за бунаре и седам пумпи за фекалне црпне станице. Укупна вредност ове инвестиције је 3,3 милиона динара, а средства су обезбеђена кроз пословање предузећа. Цистерне су прохромске, капацитета пет кубних метара, и служиће за интервентно снабдевање водом у ванредним ситуацијама.

„Ово је стратешки веома битна ствар за општину Врбас јер наш град до сада није имао цистерне за пијаћу воду. Комунално предузеће је набавком цистерни и пумпи показало да брине о својим потрошачима, о пословању и животној средини. Не бих волео да нам цистерне буду потребне, али је важно да их имамо“, рекао је председник општине Врбас др Братислав Кажић.

Према речима Радомира Чуровића, директора ЈКП "Стандард", намера менаџмента је да стално улаже у водоводну инфраструктуру. „Куповином цистерни за пијаћу воду не треба да се плашимо ванредних ситуација. Град попут Врбаса је у обавези да поседује цистерне како би у ситуацији да нестане воде, могао да интервенише и обезбеди снабдевање грађана. У нашем граду налази се и Општа болница према којој гравитира 240.000 пацијената, те су нам цистерне биле неопходне. Побољшали смо наплату својих услуга и одмах уложили средства у опремање система водоснабдевања“, истакао је Чуровић. Слично је и када су у питању пумпе, за које је Чуровић истакао да су веома ефикасне, посебно оне које ће се користити у фекалним црпним станицама. "Израђене су по најсавременијој технологији, троше 50 одсто мање енергије, што је посебно занчајно када знамо да су у погону свих 365 дана у години", рекао је Чуровић и најавио нова улагања у 2015. години.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"