Напад на лекара у ДЗ "Вељко Влаховић"

Лекар Дома здравља "Вељко Влаховић" Шараф Ал Башар нападнут је јуче у својој ординацији, пренела је РТВ. На њега је, док је прегледао пацијенткињу, насрнуло троје лица и претукло га, након чега је задобио фрактуру носа и уста. Ал Башар, који је уједно и лекар службе кућног лечења, рекао је за РТВ да се напад догодио око пет часова поподне, када се са терена вратио у ординацију.

"Човек се жалио на чекање од пола сата, након чега сам му рекао да моја смена тек сада почиње и питао га о чему се ради, да бих установио да то уопште није мој пацијент", објаснио је Ал Башар. "Међутим, онда је почео да виче и прети, да би након тога дошао са још двоје њих и улетео у ординацију док сам прегледао пацијенткињу. Тада сам претучен и не памтим да се тако нешто догодило. Крварим чак и данас и не осећам се добро", рекао је лекар.

Како је објаснио, након напада је прегледан у Ургентном центру, а полиција је реаговала по службеној дужности. Он је додао и да зна идентитет особе која га је претукла. "Од када је уведен систем заказивања, лекарима је у интересу да прегледају што више пацијената. Међутим, људи не поштују чак ни систем заказивања, а када притом дођу без заказивања, нису спремни ни да сачекају људе који имају уредно заказан преглед. Притом, у овом случају, пацијент је требало да се обрати свом изабраном лекару", истакао је Ал Башар. Он је напоменуо и да, с обзиром на то да је Јорданац пореклом, напад није био на националној основи. Према његовим речима, у својој каријери је доживео увреде и понижавања, али до сада није никада био физички нападнут.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"