Дипломе и плакете за добровољне даваоце крви

После дуже времена Црвени крст Врбаса, у сарадњи са општином Врбас, организовао је пријем за вишеструке добровољне даваоце крви, а они са највише давања награђени су дипломама, плакетама и пригодним поклонима. Овога пута издвојени су даваоци који су крв дали 50, 75 или 100+ пута. Све даваоце поздравили су Татјана Глушчевић, секретар Црвеног крста Врбас, и др Братислав Кажић, председник општине Врбас.

"Желимо на овај начин да се захвалимо нашим племенитим суграђанима који током целе године дају крв, оно најпотребније пацијентима у здравственим установама. У општини Врбас проценат давалаца крви међу становништвом креће се око четири, што нас издваја у врх најплеменитијих и најхуманијих средина, због чега смо награђени Златном плакетом Црвеног крста Србије. Добровољног давалаштва не би било без добре сарадње Црвеног крста и Службе за трансфузију, а сада и без подршке локалне самоуправе. На списку награђених налази се 114 особа, али нису се сви могли одазвати нашем позиву, па ће им награде бити уручене неком другом приликом", рекла је Татјана Глушчевић из Црвено крста. Са 100 и више давања крви издвојили су се: Драган Икрашев, Горан Миловић, Захарије Медурић, Стеван Ђирић, Станко Вуковић, Илија Лукајић, Сава Бабић, Димитрије Сретеновић, Михаило Грегорински, Јовген Кухар и Маринко Јеж.

Хуманост свих доборвољних давалаца поздравио је и др Братислав Кажић, председник општине Врбас. "Увек треба поздравити и издвојити људе који донирају своја ткива, а и крв је ткиво. Свим донаторима веома смо захвални, а лекар знам шта значи ова врста помоћи. Медицина не може да замисли рад без добровољних донатора, а на нама је да кроз рад и сарадњу са Црвеним крстом, тим људима будемо од помоћи. Њихове крви део је нечији живот цео и важно је да имамо тако савесне грађане", рекао је Кажић и честитао свим награђеним на исказаној хуманости. Михаило Грегорински који је крв дао више од 100 пута, позвао је све младе да се одазову акцијама Црвенг крста и Службе за трансфузију, јер њихова храброст и племенитост може спасити живот пацијентима здравствених установа. Др Мирјана Гутеша из Опште болнице Врбас изразила је задовољство нивоом спремности становника Врбаса да се одазову акцијама давалаштва. "Наши људи су хумани и племенити и кад год нам је потребно они се одазову позивима Службе за трансфузију или Црвеног крста, посебно у ванредним ситуацијама", рекла је др Гутеша.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"