Ускоро проглашење Парка природе "Јегричка"

Представници општине Врбас учествовали су јавној расправи о Студији заштите и предлогу покрајинске уредбе о проглашењу Парка природе „Јегричка“, коју је организовао Покрајински секретаријат за урбанизам, градитељство и заштиту животне. Учесници јавне расправе били су и и представници Покрајинског завода за заштиту природе, Јавно водопривредног предузећа „Воде Војводине“, Општинских управа Жабаљ и Бачка Паланка, удружења грађана, као и многи други заинтересовани.

"Током јавне расправе присутнима су презентовани документи о проглашењу Парка природе, затим су изнете примедбе достављене од стране заинтересоване јавности, као и одговори и образложења Комисије поводом појединих примедби. Након завршене формалне расправе о примедбама, дискусија је настављена у виду неформалног разговора, током којег је присутна јавност имала прилику да се додатно информише на основу постављених питања", саопштено је након расправе.

Према припремљеној одлуци, Парк природе „Јегричка“ проглашава се у циљу "заштите водотока Јегричка са ободном мочварном вегетацијом, заједно са делом водотока Мала бара, ушћем мањих притока Јегричке, околним слатинским пашњацима и остацима некадашњих шума, као заштићено подручје од покрајинског/регионалног односно од великог значаја, II категорије, и који се налази на територијама општина Бачка Паланка, Врбас, Темерин и Жабаљ".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"