Аутоматизовано грејање у ОШ "Светозар Милетић"

Стручне службе Јавног комуналног предузећа "Стандард", у сарадњи са локалном самоуправом и Канцеларијом за енергетски менаџмент, аутоматизовале су системе грејања у неколико образовних установа у општини Врбас. Поступак је спроведен у заједничкој котловници која загрева Основну школу "Светозар Милетић" и Средњу стручну школу "4. јули", док је у Основној школи „Братство–јединство“ у Куцури урађена инсталација грејања у фискултурној сали.

„Раније су школама услуге интервенција на грејном систему пружала приватна лица, али како су и екипе „Стандрада“ довољно стручне и оспособљене за ове послове, одлучили смо се важну реконструкцију и увођење аутоматике, што је значајно модернизовало читам систем. Захваљујући спроведеним радовима сада се 'на дугме' греју две школе. Аутоматика препознаје све захтеве, почев од тога колике су спољашња и унутрашња температура ваздуха, које је доба дана, да ли се ради о викедну. Све је то до сада била обавеза радника у котловници, а од сада ће имати задатак да одржава и прати рад система. Сигурно ћемо у будућности остварити важне уштеде“, рекао је Радомир Ћуровић, директор ЈКП "Стандард". Завршене радове у школама у Врбасу и Куцури, уз Чуровића, обишли су др Братислав Кажић и Милан Глушац, председник и заменик председника општине Врбас, Душко Ћутило, члан Општинског већа, као и представници Канцеларије за енергетски менаџмент.

Да се увођењем аутоматизације грејања постижу велике уштеде енергије потврдио је и Никола Вујовић из Канцеларије за енергетски менаџмент, и он је уверен да ће се инвестиција исплатити у наредне три грејне сезоне. „На овај начин, пре свега, добија се побољшање топлотног комфора за нашу децу. Као пратећи ефекат остварују се велике уштеде. Сада се учионице неће грејати по нахођењу појединаца јер аутоматика прати временске услове и услове самог објекта. Пре школа, овакви радови реализовани су у згради локалне управе и у управној згради комуналног предузећа. Где год буде прилике да се изврше слични радови, то ће се урадити јер имамо пуну подршку руководстава локалне самоуправе“, ракао је руководилац КЕМ Никола Вујовић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"