Национални савет Црногораца добио Извршни одбор

Национални савет црногорске националне мањине у Србији на другој сeдници којом је председавао Ратко Шоћ, одржаној у Новом Саду 26. децембра, изабрао је Извршни одбор и усагласио програм рада и основне правце деловања. Чланови Извршног одбора постали су Милорад Радојевић - председник, Ненад Влаховић - заменик, Нада Сарић Трпка, Слободанка Пајовић, Миодраг Бецић, Бодин Радојевић и Томислав Пешић - чланови.

Новоизабрани председник ИО Милорад Радојевић истакао је да је основни циљ рада Националног савета развој активности и сервиса/услуга које ће унапредити положај црногорске националне мањине у областима образовања, информисања, културе и службене употребе језика. На седници је констатовано да је Национални савјет 22. децембра званично уведен у Регистар националних савјета Републике Србије под бројем 21, те да је прихваћен Статут савета од стране Министарства за државну управу, први међу статутима других националних савета у овом изборном циклусу.

"Разматрана су и друга кључна питања битна за будући рад Националног савјета. На седници је било речи и о континуираном притиску на поједине чланове Националног савета од стране Ненада Стевовића, службеника Управе за дијаспору Црне Горе. Изнета су појединачна искуства, те је закључено да је непримерено да се службеник матичне државе на такав начин уплиће у рад новоформираног савета, те да су притисци мотивисани искључиво жељом да се осујети рад успешно формираног Националног савета и манипулацијама формира нова већина. Верујемо да се ради о смишљеном деловању које има за циљ да компромитује рад и углед савета и његов историјски значај у политичком амбијенту Србије. Национални савет црногорске мањине позива Владу Црне Горе да пронађе неки конструктивнији облик помоћи и сарадње и да спречи деструктивно мешање свог службеника у рад тек формираног органа самоуправе црногорске националне мањине у Србији", наводи се у саопштењу НС Црногораца.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"