Прворођеним бебема у 2015. уручени поклони

У традиционалној акцији "Бебама с љубављу" прворођене бебе у породилишту Опште болнице Врбас данас су добиле вредне дарове. Првој беби из општине Врбас рођеној у 2015. години припало је 80.000 динара, а поклон за малог Алеску мајци Миљи Мандић Копривици уручио је др Братислав Кажић, председник општине Врбас. Поклоне је добило и пет других беба рођених од 01. јануара, без обзира да ли су из општине Врбас или неких суседних општина.

"Веома ми је драго да овим поводом будем у Општој болници. Општина Врбас је и ранијих година помагала прве новорођене бебе и у ситуацији када се појави нови члан породице, поред велике радости стижу и нови трошкови, па је добро помоћи у тим тренуцима. Нажалост, држава не показује онолико пажње бебама колико мислим да треба и заустављање пада наталитета и повећање броја новорођених је наш важан задатак. Ово је чин који општина Врбас предузима са задовољством и надам се да ћемо у будућности на овакав и сличан начин помагати још више беба. Срећна породица је већ добила најлепши поклон, а ови наши скромни су ту да им олакшамо прве дане родитељства. Надам се да ће нека од ових младих мајки већ следеће године бити гошће нашег породилишта", рекао је Кажић.

У име Опште болнице Врбас свим донаторима захвалио се Предраг Радовић, в.д. директор ове здравствене установе. "Ово је велика и значајна помоћ за младе родитеље и знам шта значи у првим данима родитељства. Уз материјалну важност коју носе, ови поклони су важни и као знак пажње који представљају, и добро је да то показујемо према нашим новим бебема. Жао нам је што као друштво и као установа не можемо да помажемо и више, али мислим да је и ово знак добре воље и почетак још веће бриге за новорођене бебе", рекао је овом приликом Предраг Радовић, в.д. директор ОБВ.

Др Зорица Ристић, начелница Одељења гинекологије, искористила је прилику да се у лично име и име одељења које води захвали свим дародавцима, и позове нове да се укључе у акцију "Бебама с љубављу". "Као и цела држава, суочавамо се са проблемом смањења наталитета, а потврда тога је да се прва беба са територије општине Врбас у нашем породилшту родила тек 06. јануара. Све друге породиље стигле су са простора других општина. Као гинеколог користим прилику и апелујем на младе брачне парове да што пре раде на томе да побољшају наталитет", рекла је др Ристић.

Миља Мандић Копривица, Врбашанка које је на свет донела првог становника општине Врбас у 2015. години, малог Алексу, захвалила се локалној самоуправи и особљу породилишта на поклонима, али и на пажњи и третману који је имала током боравка у Општој болници. "Хвала особљу породлишта које нам је на располагању, а посебно докторки Ристић које је допринела да мој порођај прође брзо и лако, на најбољи начин. Хвала општини Врбас на поклону који ће нам веома значити у првим тренуцима проширења наше породице", рекла је Миља Мандић Копривица.

"Поклони никад нису били лепши и богатији. У ово време економске кризе донатори су издвојили вредне ствари и свима се захваљујемо од срца. Акција је стварно успела и ово је већ шести пут да помажемо прворођене бебе у нашој Општој болници, без обзира из којих су општина", рекла је Славица Отовић, портпарол ОБВ. Локална самоуправа је прворођеној беби из општине Врбас даровала чек на 80.000 динара, а Општа болница је првој беби рођеној у 2015. години, девојчици Сари из Куле, поклонила столицу за храњење, љуљашку и седиште за аутомобил. Вредне поклоне, најчешће постељину и другу разну опрему за бебе, даровали су СЗР "Сања", Црвени крст Врбаса, цвећара "Краљица", произвођач кафе "Самба", док су Регионална развојна агенција Бачка, Индустрија меса "Carnex" и месара Јанка Русковског из Куцуре даровали новчане ваучере. Поклоне за бебе припремили су и други хумани дародавци, пријатељи породилишта Опште болници који су пожелели да остану анонимни.

 

 

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"