ПУНС: Пријава због злоупотребе положаја у ЈКП

Против одговорног лица Јавног комуналног предузећа "“Стандард"” поднета је кривична пријава због основане сумње да је злоупотребом службеног положаја оштетило то предузеће за милион динара, саопштила је данас Полицијска управа у Новом Саду. У саопштењу се наводи да се ово лице терети да је одобрило куповину гума за камионе и грађевинске машине, мимо законске процедуре, односно без спровођења поступка јавне набавке и прикупљања понуда других привредних друштава.

"Сумња се и да је цена од око два милиона и 70.000 динара, колико су гуме плаћене једном врбаском предузећу, знатно виша од тржишне, чиме је '“Стандард”' оштећен за износ од милион динара", наведи се у саопштењу Полицијске управе НС.

И Јавно комунално предузеће "Стандард" обратило се јавности саопштењем. "Поводом објаве појединих електронских медија да је поднесена кривична пријава против одговорног лица ЈКП 'Стандард' из Врбаса због сумње да је починило кривично дело злоупотребе службеног положаја, садашњи менаџмент наглашава да је је извештавање без навођења иницијала особе која се терети и без навођења временског периода у коме су почињена наводна кривична дела, недопустиво и штети угледу ЈКП 'Стандард'. Према нашим сазнањима, поменута кривична пријава није подигнута ни против кога из садашњег руководства које је постављено пре годину дана. Задатак је надлежних органа да расветле све ове околности, док је задатак медија да одговорно и професионално информишу јавност", истиче се у овом саопштењу.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"