Делегација из Свидњика у посети општини Врбас

Председник општине др Братислав Кажић и председница Скупштине општине Марјана Мараш, заједно са сарадницима, примили су данас делегацију словачког града Свидњика, на челу са градоначелником Јаном Холодњаком, која у Врбасу борави поводом обележавања 17. јануара - Националног празника Русина у Србији. Заједно са Холодњаком у Врбас су допутовали и Владимир Шандала, Вијера Дерцова и Стано Фек, функционери града Свидњика.

Домаћин пријема Братислав Кажић изразио је задовољство због већ друге посете делегације из побратимског Свидњика Врбасу у кратком временском периоду, што додатно учвршћује односе између градова, док је Јан Холодњак истакао да Свидњик има и моралну обавезу да подржи Русине у Војводини, посебно у тренуцима када имају овако значајне манифестације, из чега се рађа све боља сарадња са Врбасом. Пријему су присуствовали и Милан Глушац, заменик председника општине Врбас, као и др Дејан Захорјански, председник КПД "Карпати", који је искористио прилику и Братиславу Кажићу поклонио први примерак новоизашле монографије "Русини у Врбасу".

Национални празник Русина, 17. јануар, биће обележен низом манифестација у суботу, у Врбасу. Програм почиње спортским играма у 10.00 часова, а наставља се у просторијама КПД "Карпати" у 13.00 часова постављањем етно-столова. За 14.30 часова заказано је отварање изложбе Кристине Гшвенг у Галерији Културног центра Врбас, а за 15.30 часова промоција књиге "Русини у Врбасу",  у свечаној сали Гимназије "Жарко Зрењанин". У 17.00 часова је литургија у Гркокатоличкој цркви у Старом Врбасу, у 19.00 изложба у Галерији Културног центра, док у 20.00 часова почиње Свечана академија у сали биоскопа "Југославија". Након академије биће организован коктел у ЦФК "Драго Јововић".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"