Благајне ЈКП "Стандард" у свим сеоским МЗ

Јавно комунално предузеће „Стандард“ пре три месеца отворило је помоћне благајне у сеоским месним заједницама како житељи ових места не би плаћали трошкове превоза до шалтера у управној згради предузећа у Врбасу. „Наше благајне у сеоским месним заједницама актуелне су од октобра. Врбаска општина има пет насељених места, тако да је сваки радни дан резервисан за по једно село.  Понедељком смо у Равном, a уторком у Савином Селу. Змајево посећујемо средом, а четвртком и петком боравимо у Бачком Добром Пољу, односно, Куцури. То се заиста показало као добра пракса. Лакше је да један благајник долази у села, него да сви наши потрошачи путују за Врбас“, рекла је Снежана Бјелетић, благајница у ЈКП "Стандард".

Како је истакла секретарка Месне заједнице Змајево Марија Малинић, у почетку је одзив мештана био слаб. „Суграђанима увек треба мало времена да се навикну на новине, па смо били скептични да ли ће оваква услуга заживети. Међутим, сада се зна да је средом наша месна заједница пуна. Највише долазе пензионери јер се сврставају у категорију најредовнијих платиша. Видим да су задовољни, пре свега што не морају да путују до цетралне благајне или да, приликом плаћања рачуна у банкама, издвајају новац за провизију“, рекла је Малинић.

Како кажу у „Стандарду“, ослушкујући потрошаче и пратећи наплату, корисници услуга најажурнији су по пријему рачуна и пензија, а након тога динамика плаћања опада. Шалтери из тих разлога, од ове године, раде две недеље након поделе рачуна, али, како истичу у комуналном предузећу, увек ће бити у служби грађана у случају да њихове потребе буду другачије. Такође, у функцији је и шалтер на Великој пијаци у Врбасу који ради суботом од 07 до 12 часова.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"