Шешељ: СРС ће водити преокрет у Србији

Српска радикална странка одржала је синоћ трибину у Врбасу на којој је др Војислав Шешељ, председник СРС, промовисао своје књиге које су из штампе изашле пре његовог повратка из Хага. Он се пре промоције састао са члановима локалног одбора странке, председником ОО СРС Бојаном Марковићем и другим, и затражио од њих да уложе додатну енергију у оснаживање странке.

"Српска радикална странка је већ три месеца у политичкој акцији обнове партије. Били смо тешко рањени 2008. године, а још теже 2012. када смо доживели пораз на изборима, али нисмо мртви. Свуда по Србији видео сам да расте ентузијазам у нашем чланству, да нам се враћају стари чланови и уверен сам да ћемо повратити стару снагу. Напредњачки режим је већ заљуљан и открила се обмана да ће се живети боље, а смањене су плате и пензије. Народ је заћутао, очекује промене, и надамо се да ће СРС бити водити тај преокрет, да ће Србија одустати од уласка у ЕУ, а и кад би смо и ми пристали на ЕУ, она би се пре распала него што би ми постали чланица. Морамо обновити све месне и општинске одборе, поново ћемо штампати лист Велика Србија, планирамо митинге у већим градовима и уколико будемо упорни, успех неће изостати", рекао је Шешељ.

Председник СРС сматра да уз ванредне парламентарне изборе треба организовати и изборе у Војводини, јер је садашња власт изгубила легитиметет. "Републички избори су показали да је садашња власт у Војводини коју предводи ДС, добила много мање гласова него 2012. године, а промењен је и изборни систем. Устав прописује пропорционални изборни систем на свим нивоима, док је у Војводини био комбиновани, а сада када је покрајински парламент ускладио закон са Уставом, то је разлог више да се иде на ванредне изборе", рекао је Шешељ. Промоција књига одржана је у биоскопу "Југославија" који су чланови и симпатизери СРС испунило до последњег места.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"