Семинар о сарадњи општина и цивилног друштва

Представници Одељења за друштвене делатности Општинске управе Врбас учествовали су у раду семинара на тему "Унапређење сарадње локалних самоуправа са организацијама цивилног друштва и транспарентно буџетско финансирање њихових активности", који је организовала Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом, уз подршку Агенције УСАИД и TACSO. Семинар је реализован у оквиру пројекта "Подстицајно окружење за развој цивилног друштва", а на њему су, уз представнике општине Врбас, учествовали и представници локалних самоуправа Бач, Бачка Паланка, Бачки Петровац, Бечеј, Беочин, Нови Сад, Србобран, Сремски Карловци, Темерин, Тител, Жабаљ, Инђија, Ириг, Пећинци, Рума, Шид, Сремска Митровица и Стара Пазова.

"Влада Републике Србије је донела 'Смернице за укључивање организација цивилног друштва у процес доношења прописа'. Смернице дефинишу принципе, стандарде и нивоe учешћа цивилног друштва у процесима припреме, доношења и праћења спровођења прописа, као предуслова за укључивање активних грађана и партнерско спровођење реформи, у циљу демократизације друштва у целини. Органи јединица локалне самоуправе су у обавези да се у процесу доношења прописа придржавају начела наведених у овим смерницама. Све ове активности имају за циљ развијања партнерских односа јединица локалне самоуправе и организација цивилног друштва, као и унапређивање разумевања транспарентног финансирања организација цивилног друштва из средстава буџета локалних самоуправа", саопштено је из Одељења за друштвене делатности Општинске управе Врбас.

"Смернице за укључивање организација цивилног друштва у процес доношења прописа“ и друга пратећа документа могу се пронаћи овде и овде.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"