Нове кредити Фонда за развој пољопривреде

Покрајински фонд за развој пољопривреде расписаће 15. фебруара пет пролећних кредитних линија, и то за набавку: система и опреме за наводњавање, нове погонске и прикључне пољопривредне механизације, нових стакленика и пластеника и опреме у њима, затим нових противградних мрежа у вишегодишњим засадима воћа и винограда, те за набавку квалитетне телади за тов. Конкурс ће бити отворен до 16. марта 2015.

Кредити Фонда ће се и ове године одобравати под веома повољним условима са каматом до један и два одсто. За пролећни кредитни циклус Фонда планирана су средства у износу од 2,5 милиона евра, а исти износ планиран је и за редовну јесењу кредитну линију. "У договору и сарадњи са фондовима успели смо да поставимо систем тако да се конкурси фондова расписију пре конкурса ресорног секретаријата. На тај начин, пошто смо усагласили предмете конкурса, пољопривредницима ћемо омогућити да прво подигну повољна кредитна средства, изврше инвестицију, а потом конкуришу код Покрајинског секретаријата за пољопривреду за бесповратна средства", рекао је Бранислав Богарошки, потпредседник Владе Војводине и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство.

Кредити за набавку нових система и опреме за наводњавање биће одобравани са каматном стопом од један одсто на годишњем нивоу. У оквиру ове кредитне линије одобраваће се кредити до 5.000 евра, са грејс периодом од девет месеци и роком отплате 24 месеца. За набавку опреме чија вредност износи од 5.000 до 15.000 евра, одобраваће се кредити са роком отплате од 30 месеци и грејс периодом од 12 месеци. За набавку погонске и прикључне пољопривредне механизације, одобраваће се кредити чији је максимални износ 20.000 евра. Каматна стопа на годишњем нивоу износи два одсто, период отплате је пет и по година, са грејс периодом од шест месеци. Кредити за набавку нових стакленика и пластеника и опреме у њима, биће одобравани са каматом од два одсто на годишњем нивоу. Максималан износ кредита је 15.000 евра, са роком отплате од 36 месеци и грејс периодом од 12 месеци. За набавку нових противградних мрежа у вишегодишњим засадима воћа и винограда одобраваће се кредити чији је максимални износ 15.000 евра. Кредити ће бити одобравани са каматом од два одсто на годишњем нивоу, са роком отплате од 24 месеца и грејс периодом од годину дана. Кредити за набавку квалитетне телади за тов ће се одобравати, такође, са каматом од два одсто на годишњем нивоу. Максимални износ кредита је 15.000 евра, са роком отплате од 15 месеци.


Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"