Радници ПУ "Бошко Буха" протестовали испред СО Врбас

Због све тежег материјалног статуса и нередовне исплате личних доходака, васпитачице и друго особље Предшколске установе "Бошко Буха" протестовали су данас испред зграде Скупштине општине Врбас Окупљени су јавно изнели захтеве за унапређење њиховог положаја и упозорили да ће једино њихово испуњавање спречити даљу радикализацију протеста.

Запослени у ПУ "Бошко Буха" су од руководства локалне самоуправе затражили да се "одмах и у целости исплате зараде запосленима за децембар 2014. и јануар 2015. године, да се у наредном периоду успостави редовност у исплати зарада, као и да се што пре приступи преговорима око потписивања колективног уговора код послодавца". Подршку незадовољним радницима ПУ "Бошко Буха" пружили су синдикалне организације Културног центра Врбаса, ЈП за превоз путника, ЈП за информисање, Општинске управе и других предузећа и установа.

Према речима Горана Рогановића, председника врбаског локалног одбора Самосталног синдиката, у петак ће бити одржан састанак председника свих синдикалних организација предузећа која се финансирају из локалног буџета, "како би се пронашао заједнички језик и решење за лошу ситуацију која тренутно влада". "Надам се да ће са тог састанка у општину Врбас отићи један предлог прихватљив и за локалну самоуправу и за раднике", рекао је Рогановић. Уз раднике ПУ "Бошко Буха" данас је била и Ђурђица Црвенко, председница Синдиката образовања, науке и културе Војводине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"