Одржана такмичења за основце у хемији и шаху

Претходног викенда у Основној школи "20. октобар" одржано је Општинско такмичење у шаху за ученике основних школа, док је Основна школа "Бранко Радичевић" у Равном Селу била домаћин ученицима који су се такмичили у познавању хемије. Турнир у шаху окупио је 19 девојчица и чак 71 дечака разних узраста, који су се такмичили у четири категорије: 1. и 2. разред, 3. и 4. разред, 5. и 6, и 7. и 8. разред.

У појединачној женској конкуренцији, у првој категорији, прво место освојила је Милена Шћепановић а друго Софија Шћепановић, обе из ОШ "Петар Петровић Његош", док је трећа била Драгана Божичковић из ОШ "20. октобар". У конкуренцији дечака најбољи је био Богдан Михајловић из ОШ "Петар Петровић Његош", други Стефан Кнафељ из ОШ "20. октобар", а трећи Петар Новаковић из ОШ "Петар Петровић Његош".

У другој категорији, међу ученицама 3. и 4. разреда, најбоља је била Јована Глушац из ОШ "Петар Петровић Његош", друга Теодора Палинкаш из ОШ "Јован Јовановић Змај" из Змајева, а трећа Дејана Вигњевић из ОШ "Петар Петровић Његош". Код дечака прво место је освојио Марко Купусовић из ОШ "Светозар Милетић", друго Немања Дринчић из ОШ "Вук Караџић" из Бачког Доброг Поља, а треће  Константин Костић из ОШ "Братсво-јединство".

У категорији 5. и 6. разреди, у женској конкуренцији, прво место припало је Андријани Перовић из ОШ "Петар Петровић Његош", друго Марини Тривунчић из ОШ "Јован Јовановић Змај", а треће Елени Мрђеновић из ОШ "Петар Петровић Његош", а код дечака прво место Јовану Купусовићу из ОШ "Светозар Милетић", друго место Томиславу Навратилу из ОШ "Братство-јединство", а треће Николи Радошевићу из ОШ "Јован Јовановић Змај".

Међу ученицама 7. и 8. разреда прво место је освојила Матилда Навратил из ОШ "Петар Петровић Његош", друго Ванеса Гаћина из ОШ "Јован Јовановић Змај", а треће Вања Булић из ОШ "Бранко Радичевић" Савино Село. Код дечака најбољи је био Митар Купусовић из ОШ "Светозар Милетић", други Лазар Зарубица из ОШ "Петар Петровић Његош", а трећи Дарко Њаради из ОШ "Братство-јединство" из Куцуре.

У екипној конкуренцији код девојчица је победила школа "Јован Јовановић Змај", а друго место је припало школи "Петар Петровић Његош", а код дечака је прва била школа "Светозар Милетић", друга школа "Петар Петровић Његош", а трећа "Братство-јединство" из Куцуре.

Такмичење из хемије у ОШ "Бранко Радичевић" у Равном Селу одржано је у две категорије, за 7. и за 8. разреде.

Код ученика 7. разреда прва је била Леополдина Ђанић из "Петар Петровић Његош", друго место су поделиле Мина Мартиновић из ОШ "Братство-јединство", Анастасија Хромиш из ОШ "20. октобар", и Бојана Перовић ОШ "Петар Петровић Његош", док су до трећег места стигли Ленка Ђурђевац из ОШ "20. октобар", Мартина Бановић из ОШ "Братство-јединство", Матија Михајловић из ОШ "Јован Јовановић Змај" из Змајева, Јелена Ловрић из ОШ "Вук Караџић" из Бачког Доброг Поља, Нина Целнер из ОШ "Бранко Радичевић" из Савиног Села, Галина Стојаноски из ОШ "Светозар Милетић", Павле Васиљевић из ОШ "Светозар Милетић", Лидија Гавриловић из ОШ "Бранко Радичевић" из Равног Села, и Никола Бундић из ОШ "Вук Караџић".

Међу ученицима 8. разреда највише знања из хемије је показао Михајло Макша из ОШ "Петар Петровић Његош".

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"