Здравствени радници и ватрогасци дали крв

Запослени у Општој болници Врбас и припадници Професионалне ватрогасне спасилачке јединице Врбас учествовали су у акцији добровољног давања крви, која је организована у Одељењу за снабдевање крвљу и крвним дериватима ОБВ.

„Веома смо задовољни данашњом акцијом. Поред сталних учесника акцији су се прикључиле и неке од млађих колега. Било је даваоца који су крв даривали готово 50 пута, али и неколико њих који су то учинили по први пут. Тренутно су залихе крви довољне и подмирују потребе, али се стање константно мења, у зависности од броја заказаних и хитних операција, односно ургентних стања. Захваљујемо се свим колегама и даваоцима који су одвојили део свог времена да дођу и учине овај хумани гест, а уједно позивамо и све запослене у здравству и социјалној заштити у општини Врбас да нам се прикључе у следећој акцији добровољног давања крви“, рекла је др Мирјана Наков, начелница службе.

Татјана Сунајко, главна медицинска сестра Опште болнице Врбас, истакла је да се већ традиционално на свака четири месеца у ОБВ организује акција добровољног давања крви, јер здравствени радници треба да буду пример свима осталима. "Позивам све хумане људе да се прикључе акцијама добровољног даривања крви које организујемо на разним локацијама у Врбасу и околини, или да дођу у нашу установу сваког радног дана од 08.00 до 13.00 часова. С поносом истичем да општина Врбас спада у једну од најхуманијих средина у земљи у којој више од 4 одсто становника добровољно дарује крв“, рекла је Сунајко.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"