Врбасу Повеља Лидер одрживог развоја

Представницима општина које су оствариле изузетне резултате у развоју и примени обновљивих извора енергије, енергетске ефикасности, управљању отпадом и водама, међу којима је и општина Врбас, јуче је на конвенцији у организацији ЦЕДЕФ-а у Сремској Митровици уручена Повеља Лидер одрживог развоја. Добитници су општине: Врбас, Кула, Рума, Сремска Митровица, Нови Сад, Сомбор, Шабац, Србобран и Сремски Карловци, пренео је новосадски Дневник. Награду је у име општине Врбас примио др Братислав Кажић, председник општине.

"Наш програм препознаје изузетно залагање лидера градова и општина у решавању проблема, уз налажење нових решења, нових инвестиција, финансирања и партнера у чему су партнерства јавног и приватног сектора кључни фактор успеха како би се обезбедио одрживи развој", нагласила је Јованка Арсић-Каришић, председница УО ЦЕДЕФ-а.

Државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодраг Поледица је изјавио да ова конвенција прави начин да се чују потребе свих заинтересованих страна - и локалних самоуправа, компанија партнера и финансијера. "Треба искористити могућност када на једном месту имамо чак 27 општина и 162 пројекта у домену енергетске ефикасности и примене обновљивих извора енергије остваримо што бољу комуникацију и дођемо до реализације пројеката у циљу одрживог развоја наших локалних самоуправа и Србије", рекао је Поледица и подржао иницијативу ЦЕДЕФ-а у реализацији овог програма.

Скуп су поздравили и покровитељи Конвенције - Ратко Филиповић, председик Привредне коморе Војводине Бранислав Недимовић градоначелник Сремске Митровице, уједно и добитник Повеље Лидер одрживог развоја.

На скупу је остварено чак 120 симултаних директних састанака представника општина и носилаца напредних технологија. Присутнима су представљене понуде Телекома Србија, осигурања ДДОР Нови Сад, затим компаније „Минел Шредер” која општинама нуди напреднији приступ у управљању јавним осветљењем, компаније „Митеко” која се фокусира на управљање отпадом и бригу за заштиту животне средине у локалним заједницама и локалним самоуправама. Представници више компанија презентовали су своју производњу и услуге директно повезане с енергетском ефикасношћу.

До краја године ЦЕДЕФ ће организовати још четири оваква скупа чиме ће све општине бити укључене у програм.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"