Врбасу потребни Пословни савет и Удружење предузетника

Стална конференција градова и општина - СКГО, у сарадњи са општином Врбас, организовала је данас  презентацију рада и функционисања Пословног савета, тела које би ускоро требало да се формира и у нашој средини. Истовремено, Регионална привредна комора Нови Сад представила је свој пројекат посвећен удруживању предузетника, за који је интересовање показала и општина Врбас. Презентацијама су присуствовали бројни привредници и предузетници из општине Врбас.

"У другим општинама пословни савети већ функционишу и дају свој допринос развоју привреде и локалне средине. Наша локална самоуправа жели да кроз Пословни савет направи синергију са привредом и да питања која се тичу привреде упути управо Пословном савету, како би добили релевантно мишљење. И пројекат Регионалне привредне коморе Нови Сад, који предвиђа удруживање предузетника, може донети разне бенефите члановима удружења, па се надам да су наши привредници на презентацији видели како кроз удружење могу лакше остварити своје циљеве", рекао је Вељко Ковачевић, помоћник председника општине Врбас задужен за привреду. Према његовим речима, у протекла два месеца са овим идејама појединачно су упознати многи привредници и предузетници у општини Врбас и сада је остало да се приступи организовању Пословног савета и Удружења предузетника. Као пример добре праксе на презентацији су представљени принципи рада Удружења предузетника Бачке Паланке и Пословног савета београдске општине Палилула.

Госте из СКГО и Регионалне привредне коморе Нови Сад поздравио је и др Братислав Кажић, председник општине  Врбас. Он је истакао да је крајње време да локална самоуправа формира Пословни савет и да то тело "заиста заживи и функционише". "На тај начин омогућујемо унапређење пословног амбијента, бољу комуникацију између локалне самоуправе и привреде у граду, а све у циљу већег запошљавања грађана општине Врбас", рекао је Кажић.



Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"