Нови конкурси за пројекте родне равноправности

Покрајинси секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова расписао је четири конкурса за доделу 13,3 милиона динара из буџета АП Војводине за програме и пројекте родне равноправности. Ради се о бесповратним средствима која су намењена цивилном сектору у овој области.

Први конкурс намењен је удружењима грађана за финансирање пројеката у области равноправности полова, а реализоваће се у сарадњи са институцијама и организацијама јавног сектора. Пројекти који се очекују по овом конкурсу треба да буду директно у функцији спровођења Програма за заштиту жена од насиља у партнерским односима, који је Скупштина Војводине усвојила у децембру прошле године. Укупан износ за овај конкурс је пет милиона динара, а максималан износ по пројекту утврђен је на 250.000 динара.

Други конкурс намењен је програмима и активностима који за циљ имају унапређење положаја жена у руралним срединама. За ове програме, којима се афирмише женски стваралачки потенцијал, подстиче ангажман жена у локалној заједници кроз едукативне, културне, хуманитарне и друштвено корисне акције, предвиђена су четири милиона динара, односно 200.000 динара по пројекту.

Наредни конкурс је фокусиран на женске сеоске организације, које су често главни промотери и носиоци локалног друштвеног дешавања. У туристичкој понуди Војводине у виду разних манифестација, управо су сеоске женске организације носиоци тих манифестација у највећем броју случајева. За конкурс су намењена два милиона динара, до 100.000 динара по пројекту.

Четврти конкурс је за подизање организационих капацитета цивилног сектора за организацију и спровођење програма, скупова, едукације у области равноправности полова. За конкурс је опредељено 2,3 милиона динара, највише 120.000 динара по пројекту. Рок за подношење пријава за конкурсе је 01. април или до утрошка средстава, а најкасније до 30. јуна. Више информација о конкурсима можете видети овде.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"