Презентација КЕМ у Бачком Петровцу

Унапређујући недавно започету сарадњу између општина Врбас и Бачки Петровац, представници Канцеларије за енерегетски менаџмент одржали су у овом месту презентацију програма прикупљања, праћења и анализе података који се односе на потрошњу енергије у јавним објектима, који већ функционише у општини Врбас. Заједно са енергетским менаџерима Жељком Зечевиће и Николом Вујовићем, у Бачком Петровцу били су и представници врбаске Канцеларије за локални економски развој и представници Еколошког покрета Врбаса, организације која је била иницијатор успостављања сарадње између две општине.

"Главна тема састанка била је енергетска ефикасност и могућности њеног унапређења у Бачком Петровацу, посебно применом искустава и знања врбаске Канцеларије за енергетски менаџмент. Присутнима је презентован програм прикупљања, праћења и анализе података који се односе на потрошњу енергије у јавним објектима, који је био подлога за препоруке побољшања енергетских својстава јавних објеката у Врбасу и предуслов добијања енергетског пасоша. Применом овог програма остварене су вишемилионске уштеде, а КЕМ општине Врбас је лидер у Србији у унапређењу енергетске ефикасности јавних објеката", саопштено је након састанка.

"Ово је био иницијални састанак међуопштинске сарадње на ову тему, а закључке скупа дефинисао је Ондреј Бенка, помоћних председника општине Бачки Петровац. У закључцима је препоручено конкретизовање сарадње кроз снимање постојеће ситуације у Бачком Петровцу, пре свега у јавним објеката, али и расположивим кадровима, како би Канцеларија за енергетски менаџмент општине Врбас направила конкретне предлоге за сарадњу кроз стручну подршку комшијама из суседне локалне самоуправе", истакао је Ратко Ђурђевац, председник Еколошког пократа Врбаса.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"