Нова правила на градској депонији

Општина Врбас окончала је поступак укњижења и регулисања имовинско-правних односа над градском депонијом и овај простор званично је предат на коришћење и управљање Јавном комуналном предузећу "Стандард". У циљу уређења овог простора и увођења правила понашања на њему, на депонији је постављен целодневни видео надзор, а планирају се и нова улагања.

"Локлана самоуправа и ЈКП 'Стандард' последњих годину дана улажу заједничке напоре да би унапредили изглед градске депоније и грађанима Врбаса обезбедили здравију и еколошки чистију средину. Циљ нам је да јасно утврдимо кретање, складиштење и руковање отпадом. Депонија ће бити неприступачна за неовлашћена лица јер су грађани самоиницијативно, не само из наше, већ и из суседних општина, долазили и истоварали отпад без икаквог реда. Сада ће моћи да дођу, али само до рампе. Предвидели смо изградњу приступног пута где ће се налазити вага како би било познато која количина и која врста отпада се лагерује", рекао је директор ЈКП "Стандард" Радомир Чуровић.

На овај корак у "Стандарду" су се одлучили и због најаве отварања регионалне депоније у Новом Саду, као и претварање локалне депоније у рециклажни центар. ЈКП "Стандард" ће тада имати задатак да све што не рециклира у Врбасу, шаље у Нови Сад, а да би се тамо истоварио кубни метар отпада, требаће да се плати од 25 до 50 евра. "План је да са београдким предузећем 'Брем груп', које жели да инвестира у нашу општину, изградимо објекат на ком би се вршила селекција и сепарација отпада. Остатак отпада слали бисмо у беочинску цементару на спаљивање, чиме бисмо постигли да што мање нерециклираног материјала одлази на регионалну депонију. Тако буџет грађана не би био додатно оптерећен, а створила би се могућност за отварање нових радних места", рекао је Чуровић.

Иначе, на градску депонију у Врбасу, која се простире на површини од близу 10 хектара, већ годинама се свакодневно истовара 80 тона различитог отпада.

 

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"