Бољи рад постројења за прераду воде

Директор ЈКП "Стандард" Радомир Чуровић и руководилац РЈ "Водовод и канализација" Мирослав Фејса, заједно са представницима општине Врбас,  обишли су данас Водозахват на ком је у циљу побољшања квалитета воде проширен рад постројења за прераду. "ЈКП 'Стандард' настоји да одговори захтевима потрошача за одрживим, континуираним и хигијенски прихватљивим снабдевањем пијаћом водом, као и побољшаном одвођењу отпадних вода. То је уједно и циљ свих градова који су обухваћени Програмом водоснабдевања и канализације у општинама средње величине, а који се реализује у сарадњи с Министарством пољопривреде и животне средине Србије и Немачком развојном банком (KfW)", саопштено је из ЈКП.

"Ово је први у низу пројеката које реализујемо када је у питању квалитет воде на изворишту. Капацитет постојећих филтера био је искоришћен само 50 одсто. Колега Мирослав Фејса, користећи релативно мала средства из касе предузећа, учинио је да комплетан бунарски доток воде пролази кроз филтере и да се вода у пуном капацитету пречишћава", рекао је Чуровић и додао да је предвиђено и аеро чишћење, чиме ће квалитет воде бити још бољи.

"Изградњом новог бунара добили смо већу издашност за неких 25 одсто што свакако иде у прилог побољшању квалитета воде. Предвидели смо бушење још једног бунара тако да ће снабдевање водом бити континуирано", истакао је заменик председника општине Милан Глушац. Да је квалитет воде побољшан показују и интерне анализе које се свакодневно врше. "Интерне анализе воде које се на Водозахвату раде свакога дана, показују смањене концентрације гвожђа и амонијака које су, иначе, биле у дозвољеним границама, али сада су видно снижене", рекла је лаборанткиња Љиљана Зец.

У ЈКП најављују и скоро испирање водоводне мреже како би се уклониле  наслаге које су се годинама таложиле у цевима. Потрошачи ће о томе бити благовремено обавештени како у том периоду не би користили воду. "Квалитет воде за пиће већ је у знатној мери побољшан. Мимо тога, на крају Програма, који великим делом треба да кредитира Немачка развојна банка, предвиђено је да делови мреже буду реконструисани, да се осигура редовно снабдевање водом, унапреди квалитет воде и побољша кориснички сервис", најавио је током посете Водозахвату Чуровић.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"