Нови протест запослених у јавном сектору

Радници јавних предузећа и установа која се финансирају из буџета општине Врбас, поново су данас протествовали због кашњења у исплати зарада. Ово је други протест пред зградом Општинске управе у центру Врбаса и организован је након што је изостао договор између представника Самосталног синдиката, који води протест, и општинског руководства о динамици исплате заосталих зарада. Радници у јавном сектору су се на протест одлучили након што су одбили предложени репрограм дугова до 30. јуна 2016. године, као и формирање заједничке радне групе за праћење и решавање проблема са исплаћивањем заосталих зарада запослених у локалном јавном сектору.

Пред зградом Општинске управе окупило се више од 200 радника јавних предузећа и установа. Њима су  се обратили Горан Рогановић, председник ОВ Самосталног синдиката, и други синдикални лидери. "Ово је протест свих синдикалних организација у локалном јавном сектору који се финансира из општинског буџета. Очекујемо да нас види јавност Србије, да нас види Влада Србије и Влада Војводине, а са протеста ћемо упутити додатне дописе разним министарствима и секретаријатима. Средства за помоћ општини Врбас се морају обезбедити како би превазишли ову ситуацију, а зараде се морају исплаћивати на време. Ово је притисак и на локалну самоуправу и на више органе власти и  упозорење да је егзистенција ових људи веома угрожена", рекао је Рогановић.

Он је контакте са представницима локалне самоуправе оценио неуспешним и истакао да формирање радне групе за праћење и решавање проблема са исплаћивањем заосталих зарада не би дало никакве резултате. "Радна група би добила увид у финансије општине и видела да недостају средства. Ми то знамо и без њеног формирања и није нам потребна још једна потврда, већ нам требају конкретна решења како би се социјални статус запослених поправио. О протесту смо обавестили председника општине Врбас, председницу Скупштине општине и све одборнике и очекујемо да се на седници у петак разговара о нашем проблему", рекао је Рогановић.

Током протеста окупљени су прошетали центром града и позвали грађане Врбаса да им се придруже и пруже подршку, као што су то учинили и представници руководства Самосталног синдиката Војводине.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"