У Врбасу семинар посвећен увођењу шаха у школе

У Основној школи "Братство-јединство" данас почиње тродневни семинар посвећен обуци наставника разредне и предметне наставе за извођење наставе на изборном предмету шах. На идеју да се шах уведе као изборни предмет дошло се након великог интересовања деце за ову древну игру и веома успешно организованих школских и општинског такмичења, на којим је учествовало више од 400 дечака и девојчица.

"Општина Врбас са поносом може да истакне да смо у протеклих годину дана учинила заиста значајан помак на популаризацији шаха. Интересовање се јавило и код деце и код наставника и сада настојимо да заинтересованим професорима обезбедимо едукацију за рад са децом, у оквиру шаха као изборног предмета, шаха као изборног спорта или шаховске секције", рекла је Мира Недић, начелница Одељења за друштвене делатности.

Предавачи на семинару су: др Иван Марковић, интернационални мајстор и предавач шаха на Учитељском факултету у Београду и на Факултету спорта и физичког васпитања у Београду, Сања Вуксановић, велемајстор, професор физичког васпитања и некадашња шампионка СФРЈ у шаху, Јован Тодоровић, интернационални мајстор, професор физике и шаха у ОШ „Бановић Страхиња“ у Београду, Милош Рогановић, интернационални мајстор и члан универзитетске репрезентације Србије у шаху, Јосип Декић, ФИДЕ мајстор, кооаутор уџбеника за први разред „Шаховска чаролија“, и Небојша Баралић, међународни шаховски судија, саветник-координатор у Заводу за унапређивање образовања и васпитања.

Претрага

Општинска управа Врбас

Адреса: М. Тита 89, Врбас, 21460

Телефон: +381.21.7954.000

E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

ПРЕДУЗЕЋА И УСТАНОВЕ

КЦ Врбас

Културни центар Врбас

Дом здравља

ДЗ "Вељко Влаховић"

ЈКП Стандард

Јавно комунално предузеће

ЦСР Врбас

Центар за социјални рад

ЈКП "Комуналац"

Јавно комунално предузеће

ЦФК Врбас

Центар за физичку културу

ТОО Врбас

Туристичка организација општине Врбас

Bиблиотека Vrbas

Јавна библиотека „Данило Киш"